Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

IDE-ODA

A hatályos választási szabályok használatával az 5%-os küszöb fölé...
Valódi részvétel a KÖZügyekben, valódi KÉPviselőkkel...
Integrál DEmokrácia ma-holnap - KÉPviselt KÖZvetlen NÉPhatalom
Akár a "legjobbik" Neked az IDE, akár csak a "legkisebb rossz" - a lényeg, hogy X-elj IDE (a listán legalább:)

Linktárunk

Friss topikok

  • 1.szóló: A következő szakmai listákra iratkoztam fel: (a teljesség igénye nélkül:) - szovegirasblog.hu - marketingcommando.hu (Wolf Gábor) - wdm.hu (www.210.hu:) - kaszatamas.hu - vhkklub.hu (Surányi Ferenc)... (2012.03.28. 16:31) Kampány előtt...

Aktív Rezisztencia - IDE

2012.02.29. 10:34 1.szóló

Ebben a jegyzetben azt vázolom fel, hogy mi a hozzáállása az IDE'nek
az AR-hez... ( https://www.facebook.com/AKTIVREZISZTENCIA )

Az ott vázolt téziseik közül mindegyikkel egyet tudok érteni, de IDE leginkább az első három kapcsolódik:

6/1. A magyarországi pártrendszer nem alkalmas az ország vezetésére. A pártok tevékenysége jelenleg csak abban különbözik egymástól, hogy melyiknek, mennyivel fontosabb saját hatalmának kiépítése és érdekcsoportjának előnyben részesítése az ország érdekeivel szemben.

6/2. Elvetjük a pártok öncélú ország-irányítási törekvéseit és az azt támogató választási rendszert. Az Országgyűlésbe a lakóhelyek érdekeit, a természeti környezet védelmét képviselők, valamint a valódi társadalmi mozgalmak képviselői kerüljenek be. Ennek megfelelő választási rendszer szükséges.

6/3. Egy országban a demokrácia oly mértékben valósítható meg, amilyen mértékben polgárai azt a maguk számára elismerik. A demokráciára való törekvés alapállásunk. Ahhoz, hogy az országban a társadalom demokratikus körülmények között működhessen, olyan megfelelő alkotmány szükséges, amelyet az állampolgárok többsége közvetlen vélemény-nyilvánítással fogad el.

ad 6/1.

Az IDE're ez nem érvényes: "fontosabb saját hatalmának kiépítése és érdekcsoportjának előnyben részesítése az ország érdekeivel szemben", mivel sem hatalmat nem akar (csupán részvételt; sőt, a hatalom ellenőrzését), sem érdekcsoportja nincs és nem is lesz....

Az IDE célja MINDEN szavazójának arányos megjelenítése az országgyűlésben, tehát még csak nem is a többségüknek:)

ad 6/2.

A választási rendszer valóban messze nem tökéletes. Ezen is képes javítani az IDE, méghozzá azonnal, 2/3-os törvénymódosítás szükségessége NÉLKÜL, csupán a meglévő szűkös keretek kreatív felhasználásával is. Elsősorban az 5%-os küszöb "virtuális" leszállításával, továbbá a képviselőink 2-3 havonta ütemezett cseréjével.

ad 6/3.

"A demokrácia oly mértékben valósítható meg, amilyen mértékben polgárai azt a maguk számára elismerik." Az IDE frakciója pedig úgy szavaz majd, ahogy azt az IDE szavazó polgárok jónak látják. Ha pl. az Alkotmányról szeretnének népszavazást, akkor az IDE azt fogja előterjeszteni a parlamentben - már amennyiben az arra igényt tartó polgárok előbb bejuttatják az IDE't a saját képük viselésére (=képviselet).

Ha jól értelmezem az AR célját, akkor az AR a jelenlegi ROSSZ (gyakorlatú) pártrendszer, és az ELÉGTELEN választási rendszer miatt biztatja a választókat az ÉRVÉNYTELEN szavazatok leadására...

Ebből következik, hogy ha elfogadják, hogy az IDE a fentiek szerint KÉPES számottevően javítani az általuk kifogásoltakon, akkor talán még meg is gondolják magukat páran:)

DE

- én most mégsem erre "utazom", hanem teszek egy olyan speciális ajánlatot nekik (nektek:), amit "nem lehet" visszautasítani - de legalábbis teljesen szinkronban van az AR "minimális" céljával.

Azt ajánlom fel az AR mozgalom által elérhető szavazók részére, hogy - amennyiben az egyéniben és listán is IDE leadott szavazataik száma meghaladja az egy képviselőnkre jutó szavazatszám FELÉT, akkor azt a képviselő "megkaphatják" és azt csinálhatnak vele, "amit csak akarnak"!

Vagyis egy példával: - ha az IDE 300e szavazatára 5 képviselői helyet kapna, és az AR-esek ehhez 30.001 szavazattal járulnának hozzá, akkor elérik azt, hogy nem csak "érvénytelen" szavazattal demonstrálnak, hanem még AZT is megakadályozzák (az IDE által:), hogy a rájuk eső képviselői helyet KIADJÁK egy (bármelyik:) pártnak!

Összevetésül álljanak itt a 2010-es választás érvénytelen szavazatai: Listás: 58.979, Egyéni: 86.595

Amennyiben persze az eredményük ennél lényegesen jobb lenne, akkor minden további 60.000 szavazatra áll a további egy képviselőt átadó ajánlatunk...

Sőt, még ennél is tovább megyek:

- kedvező válasz esetén az IDE még a propagálásba is besegítene az AR-nak! Vagyis ha az AR a honlapján deklarálja a megegyezésünket, akkor az IDE alternatív megoldásként tálalja az IDE betérő érdeklődőknek az Aktív Rezisztenciához csatlakozás lehetőségét (és ezzel egy-két képviselő kiiktatásának esélyét:), amennyiben nem hinnék el nekünk az IDE képviseletének működőképességét...

Mindezt természetesen "garanciával" vállaljuk, vagyis amennyiben a záros határidőre IDE beérkező választói ígéretek összessége nem lépi át az 5%-os várható küszöböt (ami jócskán felkerekítve 300e), akkor az IDE direkt e-mailben értesíti az ÖSSZES regisztrált szavazóját az elégtelen eredményről, és szabad kezet ad nekik a MÁSRA szavazásra - IDEértve még akár magát az IDE't is, "dacból" - valamint KÜLÖN kiemelten közöljük benne az AR-ra való felhívást, mint alternatív lehetőséget egy "kisebbik rossz" helyett.

Nos, ennyi hát az ajánlatom - szavazatokért cserébe (szabadon eldobható:) képviselői hely, lemondási garanciával, és propaganda-támogatással.

Kéretik megfontolni!

PS: Szerintem ez egy tipikus win-win helyzet, hiszen az IDE közelebb kerül általatok a parlamenti küszöbhöz, Ti pedig többlet ismertséghez juttok általunk és nagyobb eredményt is könyvelhettek el egy képviselői hely "kiürítésével", mint ha csak szimplán átengednétek azt másoknak.

  • A kiürítés tetszésetek szerint történhetne állandó "tartózkodás"-sal, "nem"-szavazatok adásával, esetleg nemszavazással is (bár ezt talán bírságolnák) - ad abszurdum betöltetlenül is maradhatna, bár én jobbnak találnám a "karitatív" felhasználását, vagyis hogy az érte járó tiszteletdíjat tovább adományozhatnátok valamilyen nemesebb célra.

Szólj hozzá!

Címkék: küszöb kisebbik rossz IDEám nem szavazók

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-oda.blog.hu/api/trackback/id/tr584224937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása