Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

IDE-ODA

A hatályos választási szabályok használatával az 5%-os küszöb fölé...
Valódi részvétel a KÖZügyekben, valódi KÉPviselőkkel...
Integrál DEmokrácia ma-holnap - KÉPviselt KÖZvetlen NÉPhatalom
Akár a "legjobbik" Neked az IDE, akár csak a "legkisebb rossz" - a lényeg, hogy X-elj IDE (a listán legalább:)

Linktárunk

Friss topikok

  • 1.szóló: A következő szakmai listákra iratkoztam fel: (a teljesség igénye nélkül:) - szovegirasblog.hu - marketingcommando.hu (Wolf Gábor) - wdm.hu (www.210.hu:) - kaszatamas.hu - vhkklub.hu (Surányi Ferenc)... (2012.03.28. 16:31) Kampány előtt...

IDE mindenkiért! Mindenki IDE'ért?

2012.02.29. 15:25 1.szóló

Az IDE autonóm szervezetek ÉS egyének összegzője* lesz.

Épp ezért biztatok mindenkit az önálló gondolkodásra és szervezkedésre... (-azután meg majd szervezetestűl jöjjön IDE:)**

Meggyőződésem, hogy ahhoz, hogy kellő hatással lehessünk az életünk feltételeinek az alakulására, egy "demokratikus jogállamban" képviseltetni kell magunkat a parlamentben. Az IDE ennek az eszköze lesz.

Itt máris fennakadhatunk 2 komoly problémán:

  1. demokratikus-e ez a rendszer?
  2. mit ér ma a képviseletünk?

ad1 - legalábbis annak akar látszani, ezért csak rajtunk múlik, hogy élünk-e az adott lehetőségeivel - az csak mese, hogy pont EZZEL legitimálnánk a rendszert, megteszik azt rajtunk kívül is épp elegen - ha nem ezt tesszük, akkor viszont önként lemondunk az érdekérvényesítés maradék BÉKÉS lehetőségéről is.

ad2 - gyakorlatilag SEMMIT, amíg 4 évenként pár szavas szlogenek és halovány ígérgetések közül "választunk"! Az IDE a valódi NÉP-képviselet lehetőségét kínálja, politikusok helyett küldöttekkel, pártfegyelmezett szavazógépek helyett a választóikat szolgáló szavazógéppel...

A szigorú feltételek miatt mára "slágertéma" lett az "összefogás".

Ez azonban korántsem egyszerű dolog, számos akadálya van.

De miért is kellene máris "összefognia" olyanoknak, akik épp azért váltak szét nemrég, mert nem tudtak megegyezni a további KÖZÖS munkában? Akik eddig egymást minősítgették (le), most boruljanak össze meghatottan, esetleg fogcsikorgató kényszerházasságban?

Miért kellene olyan, kompromisszumokkal terhes KÖZÖS választási programot kreálniuk, amely egyiküknek sem igazán jó, ezért szavazatokat is veszthetnek miatta mindnyájan?!

Az IDE erre a dilemmára ad egy "gordiuszi" megoldást az "INTEGRÁL demokrácia" munkanevű módszerem segítségével.

Ennek lényege:

  1. úgy összesíti a résztvevők erejét, hogy azok közben megőrzik teljes saját integritásukat és autonómiájukat, saját programjukat is és lehet különvéleményük bármiről. Külön is kampányolhat mindegyikük...
  2. Az IDE a társult szervezetekből "portfóliót" állít fel, amely választékot felajánlja azoknak az egyéni választóinak, akik igénylik a tényleges közösséghez való tartozást (-az IDE maga ilyet nem biztosít!:)
  3. IDE társulni "last minute" is lehet majd, de a későn jövőknek csak "pótszékek" jutnak, nekik már nem lesz döntési beleszólásuk az IDE belső működési szabályainak a korrekcióiba (csak javasolhatnak:)
  4. az integráció hatálya csak a jelöltállításra és listaállításra terjed ki. A konkrét személyek nem lényegesek, hiszen ők csak "szolgák", akik szolgai módon viselik a beküldőik KÉP-ét (=KÉPviselők!:)
  5. éppen ezért ezek a KÉPviselőink a ciklus során folyamatosan cserélődnek (automata "visszahívás":), így a KÖZös listánkon lévő MINDEN személy bekerülhet a KÖZ szolgálatának ellátására.
  6. A KÉPviselőink TÁVirányításában az integráció minden résztvevője PONT akkora részben részesül, amekkora részben a választáskor az ő hatására X-elnek IDE a listánkra a szavazóink.
  7. a TÁVirányított KÉPviselőink pedig PONT olyan IGEN/NEM arányban fognak szavazni a parlamentben, amilyen ARÁNYban erre utasítják őket a TÁVirányító szervezetek ÉS személyek
  8. az IDE nem szól bele abba, hogy egy IDE társult szervezet milyen belső módszerrel tudakolja meg az általa IDE hozott szavazók (zömmel nyilván a saját tagsága) véleményeit a közös voksaikhoz.
  9. Ez tehát a KÉPviselt KÖZvetlen eDEmokrácia, amely révén MINDEN résztvevő I/N véleménye megjelenhet ODAbent az "ország" gyűlésében - már a hatályos JOG keretei között is!

Ez volt tehát a mások (kormány, ellenzék) által benyújtott parlamenti előterjesztéseket véleményező, minősítő (azaz támogató ÉS elutasító:) rész...

- ennél kissé rázósabb a "KÖZös" IDE-javaslatok benyújtásának a módszere, de végső soron ennél is működik a "gordiuszi" módszer:

- NEM lesznek "KÖZös" előterjesztéseink, csupán "egyéni" képviselői indítványaink!

Annak a benyújtását pedig legalább ANNYI szavazónk dönthetné el, amennyi az egy KÉPviselőnkre jutó számuk FELE+1 :) - miután BÁRKI kidolgozta az előterjesztést, és kéri ezt a BELSŐ véleményező szavazást a beterjesztésről...

* ("összegzője")

- vagyis egy eredőt képez az IDE csatlakozó választói erőkből...

Ha azok egy kérdésre egyformán szavaznak, akkor természetesen összeadódik az erejük, ha viszont kétfelé (igen ÉS nem), akkor a nagyobbik erőből kivonódik a kisebbik, és gyakorlatilag a különbözetük fog hozzáadódni a NAGY parlamenti szavazáshoz!
(pl. 10 képviselőnk esetén 4 NEM +6 IGEN = effektíve 2 IGEN az IDE KÖZös képviselete részéről:)

Ez sokkal reálisabb, mintha ugyanezt a kérdést előbb belső "többségi" szavazáson megnyerné az IGEN oldal, majd EZT a "közös" álláspontot képviselné az IDE frakció MIND a 10 képviselője (="10 IGEN")

** Az IDE soha semelyik IDE társult szervezet SAJÁT érdemeit nem fogja kisajátítani, vagy tagjait "elcsábítani" (tőlük:)!

Azért viszont nem tudunk felelősséget vállalni, ha valaki magánemberként átjön onnan IDE - mi erre egyáltalán NEM biztatjuk! - ugyanakkor az IDE "menekült"-eket nem "toloncoljuk" vissza...

Szólj hozzá!

Címkék: összefogás integráció részvétel IDEám kivitelezhető

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-oda.blog.hu/api/trackback/id/tr974225030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása