Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

IDE-ODA

A hatályos választási szabályok használatával az 5%-os küszöb fölé...
Valódi részvétel a KÖZügyekben, valódi KÉPviselőkkel...
Integrál DEmokrácia ma-holnap - KÉPviselt KÖZvetlen NÉPhatalom
Akár a "legjobbik" Neked az IDE, akár csak a "legkisebb rossz" - a lényeg, hogy X-elj IDE (a listán legalább:)

Linktárunk

Friss topikok

  • 1.szóló: A következő szakmai listákra iratkoztam fel: (a teljesség igénye nélkül:) - szovegirasblog.hu - marketingcommando.hu (Wolf Gábor) - wdm.hu (www.210.hu:) - kaszatamas.hu - vhkklub.hu (Surányi Ferenc)... (2012.03.28. 16:31) Kampány előtt...

Publikus válaszom a PDM-nek 1-3.

2012.02.29. 10:03 1.szóló

(("maratoni", de ezt is érdemes átfutnod, mondjuk a kérdések közül kiválasztva a benned is felmerülteket, mint egy GYIK esetében;))

Kedves "P(m)DM"!

Ha tegyük fel csatlakozunk, akkor az a veszély fenyeget minket, hogy nem tudjuk befolyásolni, milyen pártok csatlakoznak. Nekünk pedig alapelvünk, hogy semmilyen párttal nem szövetkezünk, kivéve, ha ugyanazt akarja, mint mi.

Ez nem "szövetkezés", hanem "integráció" (azaz összeadódás:) - az egyéni IDEntitások teljes megőrzése mellett.

Mivel minden eldöntendő kérdésre KÉT válasz létezik (igen/nem:), ezért 3 szavazó közül legalább 2 törvényszerűen AZONOSAN fog szavazni, anélkül, hogy bármilyen "szövetkezés" állna fenn közöttük.

Minél több AUTONÓM szervezet csatlakozik IDE, egy-egy kérdésben annál több lesz az egyféle választ adók száma, anélkül, hogy egyeztetniük kéne. (olyan ez, mint a TELJES parlament, csak kicsiben:)

Az IDE két pluszt ad az IDE társulóknak: 1. beviszi a szavazásban kisebbségben maradók véleményét is, a részarányuk szerint; 2. lehetőséget ad a szavazás előtt az álláspontok, érvek ismertetésére a TELJES szavazótáborral, ezzel pedig az elfogadható(bb) válasz támogatási arányának a növelésére.

Ti pártként működtök, vagy mi a koncepció jelenleg (tudom, hogy már volt párt, de nem tudom most mi a helyzet)? A céljaitok nagyon hasonlóak, és van tapasztalatod pártalapításban, ez a szövetség mellett szól. De ez a nyitottság a pártok felé engem megmondom őszintén riaszt. Ugyanezért nem csatlakoztunk a Szolidaritásos kerekasztalhoz sem, mert nem láttuk a garanciát, hogy nem fognak össze a DK-val, MSZP-vel...

A pártot felszámoltam, de amennyiben CÉL a parlamentbe jutás, akkor muszáj lesz a listaállítás JOGA miatt egy "választási párt" bejegyeztetése. Az is az IDE való csatlakozás mellett szól, hogy így közösen elég csak EGY pártot alakítani, méghozzá OLYAN speciális alapszabállyal, amely még bőven vállalható bárkinek!

A nagy, laza "nyitottság"-unkban benne van az a józan felismerés is, hogy egy olyan párt sem fog csatlakozni IDE, amelyiket a hatalom érdekli - a többi meg miért ne jöhetne?

Odakint nem akartam Veled vitatkozni erről, de a PÁRT - mint rész - eredetileg azt jelenti, hogy minél több párt kerül a parlamentbe, annál több része kap képviseletet az országnak, és nem csak az "elit"...A "párt" nem fogalmilag rossz, csak többnyire rossz felé viszik el azokat egyesek.Mint ahogy a "KÉS" sem rossz (szeletel, operál!:) csak attól, hogy egyesek gyilkolásra használnak néhányat... A széthúzás sem a "pártok" sajátossága, ahogy már fentebb írtam, 3 vagy több rész is CSAK kétféle szavazatot adhat, és abból az egyik mindig többségben lesz - ettől szép a demokrácia (-feltéve, ha VALÓDI az a többség, ÉS nem nyomja el közben a kisebbséget sem indokolatlan mértékben:)

Ettől függetlenül (vagy épp ezért;) én MINDENKI egyéni "dilijét" tiszteletben tartom (eszem ágában sincs lebeszélni róla!:), mert mindenki ITT ÉL velünk, és joga van RÉSZT (="pártíciót":) venni a KÖZÖS döntéseinkben, EZÉRT várok mindenkit nyugodtan IDE - miközben az IDE nem illők úgyis saját magukat fogják kizárni innen :) - de nélkülük is leszünk elegen!

... ki tudja, kivel, akikkel mi véletlenül sem szeretnénk összemosódni. Továbbá nem célunk a kormány megbuktatása, és újabb pártkormány helyére ültetése. Ha ezekre az aggályokra van esetleg megnyugtató válaszod, az jó lenne.

A fentiekből talán már kIDErült, hogy itt alapból szó sincs összemosódásról.

Sajnos a pol.prop. szintjén ez elkerülhetetlen, hiszen az LMP-t de még a Jobbikot is vádolták már mindkét(!) oldal ügynökének a másik ellenében (mondjuk a Fletót elég nehéz lenne a Fidesz ügynökeként beállítani, mégis folyton kap érte, hogy a DK megalakításával "gyengíti" a baloldalt:)

A kormány megbuktatásáról: - az IDE'nek ez nem célja, amennyiben az IDE célja a választói "szolgai" kép-viselete.

Ám éppen ezért, HA a választóink (egy része) úgy látják majd, hogy "vesszen" a kormány, akkor az ő ilyen véleményüket IS természetesen képviselni fogjuk, a részarányuknak megfelelő mértékben. Adott esetben ez vagy elegendő lesz egy cikluson belüli ("bizalmatlansági") kormányváltáshoz (nyilván a szintén erre irányuló ellenzéki szavazatok kipótlására), vagy sem. DE ez nem az IDE, hanem a választóink (köztük az integrált szervezetek, mozgalmak, pártok:) döntése lesz - és még csak nem is feltétlenül a "többség"-üké!

JÓ lenne megismerni a teljes koncepciódat, mert én el tudlak képzelni Téged mint a PDM egyik prominensét, és képviselőjelöltjét is. Persze tudom, régóta szövögeted saját terveidet, és sajnálnád talán a befektetett munkádat. De a tapasztalataid nálunk is használhatnád és nem lennél másodhegedűs, ugyanis nálunk nincs vezér, mindenki vezér és az cselekszik, aki hajlandó és képes cselekedni. Befolyással lehetnél sokmindenre és hirtelen megnőne a követőid száma. Lehet, hogy mindez csak kísérlet marad részemről az elcsábításodra, és maradni akarsz az IDE tevékenységét ápolva ahol most vagy, de tulajdonképpen ugyanazt csinálhatnád tovább, csak a név változna, veszíteni semmit nem veszítenél el abból, amit felépítettél. De lehet, hogy rosszul gondolom, és ez valami miatt nem lehetséges, várom a reakciódat! :) Ha nem lehetséges, akkor is beszélhetünk együttműködésről, csak jól át kell rágni még.

Nos, a fentiek és a már kész 2 jegyzetem (amelyekben elölről próbálom összegezni az egészet az "újszülöttek" kedvéért:) talán segítenek a jobb megértésben...

A pártmentesség "erőltetése" annyiban érdekel, hogy a jelenlegi párt-formációk IDEgenek a számomra is - ám én nem azonosítom "a párt" általános fogalmát ezekkel a korcs megnyilvánulásaikkal - IDEértve az LMP-t is, amely úgy "bázis"-demokrata, és úgy kongresszusozik, hogy azt a bázist és döntéshozó párttagságot egy szűk elit (800 tag!) szintjén tartja! Persze megértem én a félelmüket, hogy elviheti őket egy nyitott tagság egy MÁS irányba, DE egy igazi demokrata ugye "nem fél";)

Szóval, ahogy már utaltam rá, a "ki kihez lép be" kérdése valójában a tágabb-szűkebb értelmezési tartományú halmazok kérdése. Ezt részben Te is elegánsan megoldottad azzal, hogy "minden belépő tegye le az IDEológiáját", - tehát kvázi BÁRKI befér hozzád - KIVÉVE azokat, akik mégis ragaszkodnak a saját kis (IDEologikus) "dilijeikhez"...Vagyis ODA ők nem mehetnek, IDE viszont ők is, ti is - R-go EZ itt a tágabb halmaz! :D

De számos olyan szempontot említhetnék még, amelyek követ(el)ői egymással soha nem lennének képesek "összefogni", pláne "egyesülni", befogadni a más nézetet vallókat (de hát a "párt" pont ezért "rész", és egésszé elég, ha csak az ORSZÁG gyűlésében válnak együtt - no meg a parlamenti küszöb miatt előbb még az IDE "trójai falovában" IS;). Ilyen pl. a "Szentkorona", a "Felsőház", a "kereszténység", az "atomenergia" stb. stb.

Egy ilyen "rétegpárt" hiába is akarná "befogadni" (a többlet szavazóiért;) a sokszínű IDE't, az alapból nem sikerülhetne neki, a saját, kizáró alapelvei miatt.

Az IDE viszont alapból befogadásra, SŐT összegzésre készült...

Én az IDE't (szándékosan:) olyan tágra terveztem, ahová elvileg még a szélsőségek is beférnének.

Gyakorlatban azonban csak akkor tudnának meg is nyilvánulni általunk, HA a (támogatói) létszámuk elérné a bűvös "egy képviselőnkre jutó szavazóink számának a fele+1"-et :D Ez ugye kb. 30.000 fő lenne, amit szerintem egy szélsőség elég nehezen érhetne el a MI 300.000 "válogatott" szavazónk közül...

Mert attól még, hogy elvileg BÁRKI jöhet IDE, attól még nem fog akárki jönni is valóban - csak a jobbak (még balról is;)

Az IDE társulók viszont nem oldódnak fel a közösben, nem kell semmilyen közös "többségi" álláspontra jutniuk egymással. SŐT, még csak azt sem kell (kötelezően:) "reklámozniuk", hogy IDEtartoznak!

Itt mindössze belső szavazások lesznek a parlamenti napirenden lévő (vagy innen bárki által beterjesztésre szánt) politikai kérdésekről, amelyekre adott válaszokból kIDErül azok támogatottságának (ezáltal pedig a képviseletének is!:) a mértéke. Abban vehetnek részt a "tagszervezeteink", mint előterjesztők és mint szavazók (épp ANNYI szavazattal, ahány szavazót ŐK maguk hoztak IDE a közösbe, és/vagy akik rájuk is bízzák az itteni belső szavazataik leadását!). Tehát nem CSAK a taglétszámul számít, nem is csak a (többlet:) szavazatszerzésük, hanem még annál is többet érhetnek a rájuk delegálók által, azon EGYÉB szavazóink közül, akik (általunk:) itt ismerik meg (és "tetszikelik":) a tagszervezeteink saját programjait.

Ez így olvasva "kissé" bonyolultnak tűnhet, de ez egyrészt a szavak (másrészt az én fogalmazásom:) tökéletlensége, de a lehető legtöbb összetevőt igyekszünk majd leprogramoztatni, hogy a végrehajtásuk "automatikus" legyen, az emberi hibák, félreértések lehetőségének maximális kizárásával... Továbbá egyes finomabb részleteket a "kopirájt" miatt nem bontok ki előre ;)

Remélem, azért tudtam segíteni valamelyest, ha maradt (v.keletkezett:) még kérdésed, csak tedd fel bátran!

Üdv: Attila (1.szóló, IDE)

PS: (a gyik-edből idézve)

"úgy látszik, nem kínálkozik más lehetőség céljaink elérésére, mint az utóbbi. Ha kínálkozna, azt választanánk."

Nos, úgy látszik, hogy éppen most kínálkozik, ráadásul olyan, amely a többi IDE integrálódó szervezettel EGYÜTT még az 5%-os küszöb meghaladását is jóval reálisabbá teszi!:)Mindazonáltal azt tudom javasolni minden, a saját elveire sokat adó szerveződésnek, hogy ENNEK a lehetőségnek az ismeretében is bátr(abb)an folytassa csak a SAJÁT építkezését, és majd a (2013-as év:) végén jöjjön IDE.

Addig én is folytatom a szervezetektől független, "bizonytalan" választópolgárok közvetlen összegyűjtését IDE...

az IDe egy miniparlamentet jelent, melyben sok kis párt játssza a maga meccseit (nem veszélyes, hogy furkálódás, lobbizás indul majd? a legnagyobb párt határozza meg az irányt? lehetséges erőviszonybeli átrendeződés ciklus közben?).

Az IDE annyiban "miniparlament", hogy ott is az IGEN/NEM arány jelenik meg, mint végeredmény, tehát nem CSAK az igen vagy CSAK a nem.

"Irány" viszont ITT nincsen (hiszen "arány" van helyette:) tehát meghatározó sincsen, így átrendeződés sem lehetséges.

A szavazások kérdésenként adhatnak más-más arányú eredményt.Az "irány" pedig majd a parlamentben alakul ki, amikor az IDE arányos részeredményéhez hozzáadódnak az ottani igenek és nemek, és végül elbillen a mérleg erre v. arra...

hogyan lehet eldönteni, amit említettél, hogy "mindenki aszerint kap képviselői helyeket, olyan arányban részesül az eredményből, amilyen részt kivett belőle. Hogyan lehet megállapítani, hogy ki-milyen részt vett ki, hiszen egyetlen párt indul és az ér el eredményeket, ez hogyan lebontható a részpártokra?

Ez a receptem (egyik) "titkos" része, ami nélkül hiába is lopná el bárki az ötletemet... (-sajna szabadalmi oltalomra nem fussa:()

(...) nincs közös irány, és ez egy kispártoknak való ugródeszka, ahol "csoportos kedvezménnyel" lehet parlamentbe jutni?

A kispártokat nem kéne alapból temetni! A jog szerint 10 polgár (="civil"!:) összeállhat, és alapíthat egy pártot (az érdekei érvényesítésére) - miért lenne baj az, ha valakik akarnak valamit?! (-tudtommal Ti is éppen akartok valamit:))

A baj ott kezdődik, ha ez az (akárhány) ember azt szeretné, hogy mindenki (kötelezően) csak azt akarhassa, amit ŐK látnak jónak. :(

Az IDE társuló kispártok (vagy mozgalmak:) egészen addig nem veszélyesek senkire, amíg a(z itteni belső) támogatásuk a "kritikus tömeg" alatt marad. (-és még utána se nagyon:)

"A PDM azért nem nevezhető rétegpártnak, mert azt mondja a választónak: "válassz magadnak képviselőt, olyat, amilyet akarsz, mondd meg neki, mit szeretnél, és arra fog szavazni, amit kérsz" Vagyis MINDEN választó szavazhat ránk, nem tudsz olyan réteget megnevezni, "akié nem vagyunk", akihez nem tudunk szólni.

Én nem is Titeket neveztelek "rétegpártnak", csupán Te vetted azt magatokra. Én csak úgy általában példálóztam a rétegpártokkal... Amit Te IDE leírtál, azt hívom én "pluralista" IDEológiának - amit egyébként az IDE is vall magáról. Csak Te még ott tartasz - ahol én is kezdtem:-), hogy ez ideológia MENTES (holott valójában TÖBBES:))

Apropó, TE honnan fogod tudni, hogy KI szavazott rátok (titkosan;), és így KINEK a kérését kell teljesíteni majd a képviselőiteknek? ;-)

Te szervezeteket fognál össze, a mi koncepciónk éppen a szerveződés, a pártosodás és a lobbizó kis klikkek ellen kíván fellépni.

Tévedés. Én egyrészt a praktikum okán számolok a szervezetekkel...

Nem véletlen, hogy MINDEN (parlamentbe igyekvő) párt szövegeiből visszaköszön, hogy ők (a "bizonytalanok" mellett) a "CIVIL szervezetek"-kel is törődnek - valójában mindössze azok (szervezett!) tagsága szavazataira hajtanak. Ráadásul a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy lepaktálnak a vezetőikkel, hogy azok tereljék csak szépen a tagságukat ODA hozzájuk (valamilyen ígérettel kecsegtetve őket).

Való igaz, hogy sokkal "hatékonyabb" így tömegeket elérni, mint egyesével - ezért hát magam sem mondhatok le erről a lehetőségről, csak épp IDE tisztességes, "elvi" alapon várom őket, vagyis sem ígérgetés, sem "baksis"...

Másrészt meg az emberi lustaság okán számolok velük, mert sajnos úgy látom, hogy eleinte MÉG nem fognak a polgárok "egyenként" olyan vehemenciával beleszólni - viszont a szervezeteik ezt könnyebben megtehetik helyettük, mint közvetítők - természetesen csak (a bármikori) visszavonásig, a visszaélések elkerülése végett...

Véleményem szerint a szervezeti tagság teszi kisebb halmazzá az IDE-t.

Igen helytelenül vélekedsz az IDE'ről :) Valamit nagyon félreértettél - vagy én írtam le rosszul... A fentiekben talán már sikerült pontosítanom valamelyest (de még állok elébe a további tisztázásnak is:).

Tehát ugye AZ a kisebbik halmaz a kettőnké közül, amelyik AKÁR az (egyedülálló:) egyéneket, AKÁR a szervezeteiket (=szervezett egyéneket:) kizárja magából - márpedig az IDE (minden ellenkező híreszteléssel szemben:) nem zárja ki egyiket sem!

De miért is zárná, hiszen a döntéseket internetes szavazásokkal hozzuk majd meg, aminél igazán TÖK mindegy, hogy hányan, kik és honnan szavaznak (persze regisztráltan és biztonságosan) IDE!

A PDM viszont nem kéri, hogy csatlakozzanak hozzá más szervezetek, mert úgy gondoljuk, hogyha biztosítjuk a lehetőséget, hogy MINDENKI, mint egyén támogathassa az adott választókerületében a képviselőnket, ehhez nincs szükségünk belső klikkekre, csoportokra.

Ez így igaz! Leszámítva a toborzási hatékonyságot és az emberi lustaságot - ahogy fentebb már említettem volt :)

Ám ezeken túl még egy "karitatív" szempont felmerülhet...

Tudjuk, hogy egy "pártként bejegyzett" szervezetnek az 5%-os küszöb miatt kb. 280.000 szavazat kellene ahhoz, hogy bejusson az országgyűlésbe - ez ALATT ez lehetetlen a számára. Pedig lehet, hogy a céljai, elképzelései olyan jók, hogy ott lenne a helye, csak sokan még nem is értik meg, vagy prózaian csak nincs elég pénze eljutni a választók tömegeihez (-azaz nem is tudnak róluk elegen:)

Szóval nekik (IS!:) kínálunk egy bejutási, megjelenési, ismertség növelési lehetőséget. Mondhatni önzetlenül, hiszen az így együtt elért képviselőink NEM a mieink lesznek, és NEM a mi programunkat képviselik, hanem az EGÉSZ választói közösségünkét...

A fent leírtak szerint kell értelmezni a mondatot, hogy "a PDM bárkit befogad, aki az ajtó előtt hagyja ideológiáit". Ez annyit jelent, hogy nem számít, honnan jössz, nem számít, mit hiszel, ha képes vagy értelmesen beszélgetni és közös, szakmai döntést hozni nálunk az ideológiáid nélkül, gyakorlati megközelítéssel, akkor nálunk a helyed.

Tisztára, mint a "Civil Mozgalom" nevű PÁRT hitvallásában!:)

Vedd észre, hogy a PDM-nek SZÁMOS konkurense akad, amely mind igen hasonló programmal bíró SZERVEZET. Ezek MIND csak viszik a lehetséges csatlakozókat innen, viszont az IDE'nek egyáltalán NEM a konkurensei, mert ha szervezetként csatlakoznak IDE ((és ugyan MIÉRT NE tennék azt?! - főleg, ha fő programpontjuk az "összefogás";)), akkor ők bizony nem "innen" viszik a potenciális tagokat, hanem éppen, hogy IDE hozzák, méghozzá ÚGY, hogy közben MIND meg is tarthatják őket (és a velük járó toborzási "dicsőséget" is) MAGUKNAK.

HA viszont NEM csatlakoznak IDE, akkor egyrészt kapásból lebuktatják magukat, hogy nem is összefogni, csupán "összefogdosni" akarnak jó pár szavazót maguknak - másrészt SZABAD jelzést adnak ahhoz, hogy a tagságukból egyenként hozhassunk IDE annyi embert, ahányat csak tudunk (és persze ahánynak jobban tetszik ez az IDEánk, mint az ebből kimaradó ÖNZŐ - és talán úgy már/még be se jutó! - szervezetük)!

Akik nem hajlandóak senkivel összefogni, azok szavaznak továbbra is a pártokra. Az általunk elképzelt pártmentes rendszerben (...) előbb-utóbb kiszorításra kerülnek (...)

Na látod, akik meg 2014-ben nem jönnek IDE, azok máris kiszorítják saját magukat a parlamentből (lásd CM 1% alatti eredménye 2010-ben!). Persze mondhatja bárki (főleg a CM-esek:), hogy: - na de az IDE még ennyit SEM ért el! - ettől még nekem elvileg igazam van abban, hogy HA a CM (vagy bárki más:) elérhet MAGA 4,99 %-ot, és az IDE elérhet 0,02%-ot, akkor már van értelme összeállniuk, de csak olyan módon, amely mindkettőjük számára korrekt eredményt biztosít! (Az roppant kevés, hogy "szavazzatok TI IS mi ránk" - oszt jónapot!) És itt tényleg nem a "méret" a lényeg, mert ha csak EGY szavazat is hiányzik a küszöbhöz, akkor máris bukta van egy 250.000-es támogatottságú pártnak IS!

Ez a gyakorlati oldala annak, amelyet az elvi, befogadó-"halmazelméleti" oldaláról már átbeszéltünk, és gondolom, el is fogadtad, hisz már csak azt vitattad, hogy az IDE a tágabb... (-értsd: nem a "nagyobb":))

De ez a réteg, az együttműködést óhajtók rétege az, mely képes megszüntetni a pártos rendszert. A pártoskodóktól ezt hiába várnánk. Pártokkal összefogni számunkra csupán időhúzás, mert a célunkhoz nem visz közelebb.

Ebben eléggé eltér az alapállásunk, mivel ugye szerintem nem "a" párttal van a baj, hanem csupán "egyes" (és kettes, hármas stb.:) pártokkal. Egyébként pedig minél több "rész" vesz részt az országgyűlésben, annál teljesebb lehet az EGÉSZ (mint a részek összessége).

Egyébként hány és mely szervezetek csatlakoztak eddig? Csak azért kérdem, hogy beleér-e a kezünk a bilibe, és álmodozgatunk, vagy mi az a konkrét erő, amely mögötted (IDE) áll? Nagyságrendileg hány ember? Hány embernek teszik a programotok? Miért van pangás az oldaladon, és miért írtad ki nemrégiben, hogy "SZÜNETELÜNK"?

Szünetel a "párt", mivel a bíróság megszüntette, és még nem csináltunk helyette másikat. Én most gyakorlatilag a 0-ról kezdem újra felépíteni az egészet - IDE'n még biztosan pártmentesen is:) - még az EP választás előtt (IDE-jelölteknek) összetoborzott 810 fős címlistát is eldobom, miután most még utoljára küldtem rá egy felhívást, amire mindössze 13 pozitív, 4 negatív (+pár semleges) válasz jött CSAK vissza...Ha már az erőnél tartunk, érdekes lenne egy (bármilyen:) szavazás indítása a PDM fb-oldalon, hogy abból a majd 500 tagból mennyit lehetne vele ténylegesen megmozdítani csupán egyetlen "konkrét" kattintás (meg persze előtte némi kis olvasás:) erejéig... Egy másik remek aktivitás-mérési lehetőség a MOST frissen feltett 10 pontod megosztóinak száma...

Az IDE csatlakozó szervezetek ÉS magánszemélyek mennyiségére pedig térjünk vissza az év vége felé... ((felőlem esetleg még "félidőben" is, az időarányos részére:))

Mindezt azért kérdem, mert továbbra is hiszem, hogy képviselőjelöltként részt vehetnél a mi munkánkban is, ha már ez a koncepció szünetel.

Nem a "koncepció" szünetel - sőt, épp most éled újra. :)
De én még az IDE'nél sem leszek (egyéni) jelölt, csupán a listánk UTOLSÓ pozíciója jár majd nekem, az "1. szóló"-nknak ;)

Ilyen összefogást nagyobb szervezetek sem értek el, Te is megpróbáltad már számtalanszor, pártként és párt nélkül, eddig eredmény nélkül. Nem sikerült bekerülnöd a parlamentbe. Mióta próbálkozol? Tíz éve, húsz éve?

(párt nélkül nem próbáltam - tudtommal -, mert mindig is láttam, hogy az nem járható út:) "Nagyobb szervezet" volt az egyesített görög haderő is Trója ellen - mégis 10 évig hiába próbálkoztak, végül egy pár tucat fős gárdának sikerült, egy falóban - nos, 2014-ben terveim szerint az IDE is ilyen lesz... (valóban;)

Én sokat tanultam MINDEN kudarcomból - és ahogy említetted - az volt bőven, tehát most sokat is tudok... Ne hidd, hogy egy percig is álmodozok, nagyon is realista vagyok, sokszor még szkeptikus is...

Ettől függetlenül elég jól tisztában vagyok a lehetőségekkel (egy diploma nélkül abszolvált ÁIF és 9 év jogalkalmazói gyakorlat +két saját párt után:), és nem is hagyom őket kihasználatlanul egy (újabb:) próba erejéig legalább!

Megharagszol, ha azt mondom: talán add fel az álmodozást és koncentrálj egy adott választó-körzetre, amiben indulsz és kerülj be egy olyan független képviselői szövetség részeként, mely a Tieidhez hasonló célokért küzd.

Talán meg fog lepni, de ÉN magam nem is akarok bejutni ODA!

A személyes hiúságom mindössze akkora, hogy el tudnék viselni egy "állandó belépőt" a parlamentbe - folyosó, karzat, büfé stb. :D

Veled sokkal könnyebben menne, velünk sokkal könnyebben menne, együtt sokkal könnyebben menne.

Örülök, hogy így látod, innen már csak egy kis lépés, hogy a szervezeteddel csatlakozz majd végül IDE! :D

Elvi alapon is, mert ugye mi vagyunk a tágabban körülírható halmaz,

+gyakorlatias alapon is, mert épp mi tudjuk megnövelni a saját létszámotokat a további (akár csak még egy-két!:) IDE csatlakozó autonóm szervezet létszámával 2014-re.

Addig is jó gyarapodást kívánok Nektek is (és az összes többi "konkurens" szervezeteteknek is, akiket szintén várunk:)

IDE

...örülök, hogy nem rágtál be rám, pedig néhol elég nyers voltam...

- Hát, egy kissé tényleg felhúztam magam, de nem a stíluson, hanem inka az értetlenkedéseden - de biztos bennem volt a hiba...

Célom az őszinteséggel csupán annyi volt, hogy felrázzalak, és úgy látom ez sikerült is, mert máris szünetelés helyett újraszervezésben gondolkodsz.

Gondolkodtam én már hónapok óta, csak közbejött egy durva betegség (pár hónapig a határérték 24-szerese is volt a bilirubin a véremben!), ami után elég lassan tért vissza a munkaképességem (megjegyzem még ez ELŐTT lettem 80%-os rokkantnak nyilvánítva - persze nem agyilag;)

Amúgy meg kifejezetten szeretem, ha noszogatnak, hogy na, csináljam már... :D

Egy dolgot hadd kérdezzek: mi a konkrét célja az IDE-nek? Úgy értem, mire megy ki mindez? Közvetlen demokrácia, közvetített közvetlen demokrácia, parlamentáris demokrácia reformja, vagy micsoda pontosan? Van-e cél ezen túl, vagy csak az új keretek elérése a célod? Ha igen, melyek ezek a keretek pontosan az állami struktúrát tekintve mihez nyúlnál hozz, mit alakítanál át?

Ez jó kérdés!:)

Leges legelőször csak az bosszantott, hogy a függetleneket kizárják a listaállítás (pártos) lehetőségéből - holott semeddig sem tartana a törvény erejével "hivatalból" feltenni őket egy "függetlenek listájára"!

Azután szerettem bele a közvetlen e-demokráciába, és úgy gondoltam, hogy összeköthető ez a kellemes azzal az előbbi hasznossal.

Közben egyre jobban bosszantott a "létező demokrácia" sok defektje is, leginkább az, amit csak kevesen szúrnak ki, hogy a "szent TÖBBSÉG" milyen könnyen erodálható több lépcsőfok beiktatásával (a "többség" "többsége" = NEGYED+1!) Ám az idő haladtával kissé szkeptikus is lettem a demokráciára való IGÉNY szintje kapcsán.

Konkrétan válaszolva:

Próbálok segíteni azokon a szervezeteken ÉS személyeken, akiknek vannak elképzeléseik, de a parlamenti képviseletük eléréséhez nincs egy hatásos eszközük.+ Próbálok segíteni azokon a választókon, akiknek mára talán már elegük lett abból, hogy (biztosan) csak úgy "büntethetnek" egy kormánypártot, hogy egyúttal egy már "büntetett előéletű" (volt kormány-)pártot rehabilitálnak vele.

+ Próbálok arányosítani a választási eredményen. Meggyőződésem, hogy az ORSZÁG gyűlésében az ország MINDEN lakosának képviseltetve kell lennie. Tehát LE a "parlamenti küszöbbel"! Amíg nem törlik el, addig is átugratjuk ezzel a "trójai falóval"!

ENNYI - akinek ez még nem elég, (annak) szálljon ODA még egy veréb! ;P

És mi az a döntéshozó testület, amely ezt hivatott eldönteni az IDE-ben (úgy értem a közös célt), vagy egyelőre Te döntesz ezekről?

Igen én. Úgy vélem, hogy maximálisan figyelembe veszem a lehetséges érintettek összes figyelembe vehető, méltányolható, valós érdekét - de ha valaki olyat kér IDE, amit én kifelejtettem volna, azt szívesen pótolom még menet közben is!

Arra nem válaszoltál még, hogy hányan csatlakoztak eddig az IDe-hez és kiket vársz bele?

Válaszolok akkor még egyszer:) - Április 1-el újra kezdem a NULLÁRÓL. Az IDE csatlakozó szervezetek ÉS magánszemélyek mennyiségére tehát térjünk vissza egy év múlva... (esetleg még "félidőben" is:)

+AZOKAT várom IDE, akik nem tudnak, vagy nem akarnak(!) választani "ezekből", viszont nem is látnak esélyt egy SAJÁT szerveződés önálló bejutására 2014-ben. (ezekről majd még írok bővebb jegyzeteket:)

A PDM-ben valóban nem aktív mind az 500 tag, ebből nem lehet levonni következtetést a PDm erejére nézve. Nem lehet levonni abból az 1500 like-ból sem, amely a 10 ponton található.

(...) valóban van igény (a pártmentes hozzáállásra a politikában).

(...) Nem találkoztam még szervezettel, amely ehhez hasonló arányt tudott volna felmutatni, ennek nagyon örülünk. (...) a tetszési index nagy számokra vetítve is sztem több, mint bíztató.

A "Pártmentes..." ma kb. olyan hívószó, mint a "Lehet Más..." nekik is sikerült vele 383e szavazatot nyerniük, pár száz fős pártként is...

A kedvenc gyakorlati (ellen-)példám mégis a S.M. "fémjelezte" CM PÁRT esete... ami ugye azzal a remek hívójellel kezdődött, hogy számoltassuk el a képviselői költségtérítéseket. Erre gyűlt össze 600.000(!) aláírás (-bár még a leadás reggelén is fineszesen 200e alatt mutatott a gyűjtést "ösztönző" számláló!;) Ezután viszont NEM rögtön az következett, hogy "ebből" a mennyiségből a CM PÁRTlista csupán 45.863 szavazatot ért el, - az már egy év kemény munkájának eredménye volt!:) - ám ami ezt még megelőzte, az EP választásra össze NEM szedett 20.000(!) ajánlás...

Tehát a tavaszi 600.000 a nyárra 20.000 alá olvadt!

A +/- változások kulcsszavai:

- konkrét/általános hívójel, időzítés, remény, szimpátia, akcióképesség, média, mozdíthatóság, garancia, bizalom...

(...) sokan rámondanák, hogy benne van a susmus lehetősége. A mai politikában szükség van a forradalmi megoldásokra, de még inkább szükség van a politikusokra, akik olyan szervezetekben tevékenykednek, mely átlátható mindenki számára és működése világos. Nem olyan kell, amiben "titkos receptek" bújnak meg, legyen az a recept bármilyen jó, ha nem átlátható, nem megismerhető (legyen ennek oka stratégiai akár). Egyszerűsítésre van szükséged sztem, a lehető legegyszerűbb struktúra kell IDE.

Ezt a gondolatsorod amilyen hangzatos, olyan kicsinyesnek tűnik...

Belekötöttél a "titkos recept"-embe, azután azt ráhúztad az egészre.

Én AZT mindössze EGY apró részletre mondtam, ami ráadásul nem is a választókkal való (egyszerű és világos:) viszonyunkban található, csupán a szervezetekkel való elszámolásban. De még azok is meg fogják majd IDEjében tudni, amikor MÉG éppen eldönthetik, hogy megfelel-e nekik, de MÁR nem lesz IDEje senkinek lekoppintani AZT a módszert... (ami egyébként pofonegyszerű:D)

A "struktúra" amúgy ővelük mindössze ennyi:

- AMENNYI szavazót hoznak IDE, ANNYI szavazatot kapnak a közös képviselőink irányításához. (és kész is a "bonyolítás"!:)

Mi lehetne ennél egyszerűbb?

De köszönöm az őszinte aggódásod, a hatására máris beépítek egy javítást:

- minden IDE tartó szervezetet megkérdezek, hogy az hogyan képzeli el a jól megérdemelt részesedése arányosítását a saját hozzájárulásával. Amennyiben valamelyik az én ötletemnél JOBBAL áll elő, akkor onnantól AZT fogjuk számításba venni - hacsak egy újabb társulat nem jön egy még annál is jobb megoldási javaslattal IDE...

Mert a CÉL a legjobb eszköz alkalmazása, a legjobb eredmény érdekében.

Nos, ezzel a "trilógiával" most egy pár hétre szüneteltetném a párbeszédünket (mert munka van:),
köszönöm a fontos kérdéseIDEt!

Minden jót: Attila

Szólj hozzá!

Címkék: együtt párt összefogás internetes civilek integráció részvétel küszöb bizonytalanok arányosan trójai faló IDEám nem szavazók

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-oda.blog.hu/api/trackback/id/tr184224856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.