Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

IDE-ODA

A hatályos választási szabályok használatával az 5%-os küszöb fölé...
Valódi részvétel a KÖZügyekben, valódi KÉPviselőkkel...
Integrál DEmokrácia ma-holnap - KÉPviselt KÖZvetlen NÉPhatalom
Akár a "legjobbik" Neked az IDE, akár csak a "legkisebb rossz" - a lényeg, hogy X-elj IDE (a listán legalább:)

Linktárunk

Friss topikok

  • 1.szóló: A következő szakmai listákra iratkoztam fel: (a teljesség igénye nélkül:) - szovegirasblog.hu - marketingcommando.hu (Wolf Gábor) - wdm.hu (www.210.hu:) - kaszatamas.hu - vhkklub.hu (Surányi Ferenc)... (2012.03.28. 16:31) Kampány előtt...

A közvetlen demokrácia képviselői

2012.05.04. 21:03 1.szóló

A képviseleti demokráciából a közvetlen demokráciába való ÁTMENET egyik IDEális ESZKÖZE lehet a
"KÉPVISELT KÖZVETLEN demokrácia".
Ebben a vegyes rendszerben az országgyűlési helyek egy részére (önjáró vagy pártkatona "politikusok" helyett) olyan valódi KÉPVISELŐ-ket szavazunk be, akik vállalják, hogy bekerülésük után a saját választóik KÖZVETLEN utasításai alapján fognak dolgozni. (lásd még "követutasítás":)

Annak IDEjén az urak (és az úrnők:) követeket küldözgettek egymáshoz az üzeneteikkel. Ezeknek a szolgáiknak a nyakába akasztották a megbízójuk KÉP-ét, hogy a címzett láthassa is, hogy a KÉP_VISELŐ éppen kinek a nevében beszél hozzá. Ez a képviselő természetesen nem térhetett el a neki megadott szövegtől...

A mai parlamenti képviselőknek ún. "szabad mandátum"-uk van, ami szerint elméletileg azt csinálhatnak, amit akarnak (gyakorlatilag meg csak azt. amit az őket jelöltető pártjuk akar tőlük) - nos, épp EZT a (jogi) szabadságot használhatjuk ki arra, hogy a SAJÁT képviselőink AKARJÁK csak azt, hogy MI, a választóik utasítsuk őket! :)
Többek között EZÉRT is írtam azt korábban, hogy az IDEám nem utópia, hanem MÁR a jelen jogi keretek között IS megvalósítható, kivitelezhető eszköz!

Nézzük akkor, milyen is lesz ez a mi saját képviselőnk?:

KI lehet?

Bárki, aki egy kis gyakorlás után képes lesz leolvasni a monitoráról, hogy melyik kérdésre éppen melyik gombot is kell megnyomnia...

Persze ő maga is szavazhat a kérdésekre elektronikusan - mint egyike a saját szavazóinak - sőt, ez alapján kapja majd meg a "szereposztást", hogy lehetőleg olyan gombot nyomhasson, amilyet maga is választana.

Mint az köztudott az IDEám képviselőcsoportja NEM egyféle szavazatot ad le, hanem kétfélét, a választói I/N vélemények ARÁNYÁBAN

Ugyancsak részt vehet és érvelhet a szavazást megelőző vitákban is, ahol meggyőzheti a saját álláspontjáról a szavazóinkat...

Továbbá az, aki a munkába lépése napján aláírja és benyújtja a határozott (2-3 hónapos) IDEjű lemondását!

Így aztán nem kell kiszakadnia az EREDETI hivatásából, nem válhat "megélhetési politikussá" (a mi KÉP-viselőink amúgy sem politikusok lesznek, legfeljebb "szabadidőben", magánemberként politizálhatnak!)

Hogy pontosan mennyi hónapig lehet bent, az megint csak a választóink számán múlik. 279 fő lehet a listánkon, és 48 hónap a ciklus, tehát MINDEN 1 hónap bentléthez (újabb) 6 helyre van szükségünk...

Mit kell tennie?

Először is a teljes munkaIDEjében a munkahelyén kell tartózkodnia. Vagyis ha ÜLÉS van, akkor azon kell ülnie, bármilyen furcsán hangzik is ez az elvárás így első olvasásra!

Mindenesetre elég feltűnő jelenség lesz a frakciónk a teremben... ;) Ráadásul annál feltűnőbb lesz, minél több helyet biztosítanak nekünk hozzá a szavazóink... (5% szavazat > 5-6 hely)

Ezután a legfontosabb feladata a frakció szavazási fegyelmének a betartása. CSAKHOGY ez az én IDEám esetében nem is olyan "egyhangú" dolog lesz... A lényeg, hogy mindig ÚGY szavazzon, ahogy a választóink utasítják!

Mint az már köztudott az IDEám képviselőcsoportja NEM egyféle szavazatot ad le, hanem kétfélét, a választói I/N vélemények ARÁNYÁBAN

 

"Lemondásuk" után pedig - és bekerülésük előtt is - tovább dolgozhatnak önkéntesen, egy kibővített frakcióban.

Mivel a projekt leginkább vitatott eleme a (néhány) HAVI rotáció, ezért ezt külön is alá kell támasztanom (bár van, akinek semmi sem elég:):

Érvtáblázat
ELŐNYEI: HÁTRÁNYAI:
Nem esik ki az eredeti munkájából (csak pár hónap "fizetés nélküli" szabadságra megy:), így nem válik "megélhetési" képviselővé, hanem utána simán visszaállhat dolgozni. Nem tud "kibontakozni" ennyi idő alatt.
Nem lehet majd azzal zsarolni, hogy elveszti a 4 éves jól fizető képviselői státuszát, ha nem tesz meg valamit.  
Egyébként sem lesz érdemes "megvenni", mert az utódjával elölről kéne kezdeni a tárgyalást.  
Nem fog belefáradni a képviselői szolgálattal járó terhekbe (teljes idős bentlét az üléseken, meddő viták, bekiabálások hallgatása) és így nem is akar majd szabadulni tőlük "lógással".  
Sokkal több képviselőnk szerzi meg így a "tűzkeresztséget" egy következő (várhatóan hosszabb:) szolgálat ellátásához.  

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: eszköz arányosan kivitelezhető ideám

A bejegyzés trackback címe:

https://ide-oda.blog.hu/api/trackback/id/tr714347933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása